neděle 10. března 2013

Liberecky "kurz" sraz - Scrap "workshop" meeting in Liberec

Ahoj bloggerky, vratila jsem se s kamaradkou z Liberce, kde jsme stravily vikend. Hned na zacatek bych chtela zduraznit, ze se timto clankem nechci nikiho dotknout, poskodit, jen bych chtela vznest mozna jiny uhel pohledu.

Hey bloggers. Today I came back home from the scrap weekend in Liberec. At first, I would like to emphasis that this post is not written to attack somebody,  bite into somebody or somethi g like that. I would like to only  bring another pov.

Vikend bych ohodnotila jako vcelku dobre straveny. S Kajkou jsme se vcelku bavily. Poznaly jsme par spravnych zenskych, ale jak to v zenskem kolektivu byva, ne se vsemi si vzdy padnete do oka.

I qualified the weekend as quite well spend time. We enjoyed the weekend. We have met some gorgeous women, but as it is usual in women's group, with someone we havent fallen into eye.

Nejlepsi bylo zdobeni, vytvareni tricek, ktere jsme si s Kajkou vyslovene uzily. Lektorka, Irenka, je naprosto uzasna bytost s neskutecne pozitivni energii. Clovek na spravnem miste.

The best of the creative weekend was T-shirt workshop. This part we enjoyed most. Irenka, teacher, is amazing woman on the right place. She is so so positive.






Londynske tricko je me, dale nasleduje Kajky tvorba a jeste Kamci (posledni).

The London T-shirt is mine, the next one is Kajka's and the last one is Kamca's.

Strasne rada bych Vam ukazala jeste neco z vikendovych vytvoru, ale bohuzel nic jineho neni. Netusily jsme totiz, ze co si samy neprivezeme, tak nebude. Zde nejspise doslo k nedorozumeni v popisu kurzu, z ktereho jsme si utvorily jinou predstavu. Bylo obroovske zklamani, ale nepokazilo nam to pekny zensky vikend ve dvou. Pro priste aspon vime.

Id love to show you some other weekend creation, but regrettably there are none. There was probably a misunderstanding in the course's descriptionfrom which we had formed  different idea about it. There was a huuuuge dissapointment, but it didnt  ruined our  hen party.



Vase OriginalTina
Yours OriginalTina



8 komentářů:

  1. wow this is amazing ! Wonderful - whish I would have been so taleted!
    XOXO SanDee

    OdpovědětVymazat
  2. popis kurzu:
    http://iriska-irena.blogspot.cz/2013/02/info-ke-scrapbookovemu-kurzu-v-liberci.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/OMrsi+%28Z+M%C3%89HO+TVO%C5%98IV%C3%89HO+%C5%BDIVOTA%29

    OdpovědětVymazat
  3. Tino, pokud byl nějaký problém přímo na kurzu, mohly jsme to pořešit na místě. Napsala jsem 2 blogy, kde bylo napsáno, co by bylo důležité mít sebou, byla jsi i v klubu na fleru, kde jsme to řešily více než dost. Zdobení takové stránky je velmi individuální věc, proto nikoho nenutím, aby si zpracoval stránku podle mě, ale je lepší, když si ji zpracuje podle sebe a na to potřebuje své zdobení, navíc jste v balíčku základ měly a také jste si ozdoby vyrobily.
    Základní pomůcky jsou dané, ty má každý vlastní, nelze mít k dispozici 50 nůžek a 50 lepidel :-)

    Musela jsem reagovat, protože si nemyslím, že by bylo uvedeno málo informací.

    Přeji hodně úspěchů ve tvoření!

    Iriska



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irisko, je jasné, že 50 lepidel a nůžek mít k dispozici nemůžeš. ALe třeba 1 do trojice :) Po debatách v klubu a na blogu jsem pochopila, že vše je dobrovolné a veškerý materiál bude k dispozici na místě. Nikde jsem nevyčetla, že musíme mít základ s sebou, všude bylo řečeno, že je to dobrovolné - z toho jsem usoudila, že si to vzít můžeme, ale když si to nevezmeme, bude to na místě.

      Když jsme navštěvovaly s kamarádkou kurzy v místě našeho bydliště, tak bylo absolutně vše k dispozici, zaplatily jsme vstupní cenu a jakou čtvrtku jsme si vybraly, jaké zdobení jsme použily - kamínky, svorky, průchodky, razítka, inkousty atd atd, to bylo jen na nás. Ovšem vše tam bylo k použití. Tak asi nějak takhle jsme si představovaly kurz v LIberci. A potom když se tam na Vás někdo kouká stylem:,, panebože oni nemají ani nůžky", věř, že ještě s někým řešit zda nám něco půjčí či nikoliv nebylo na místě.

      Celkově ten víkend jsme si užily, pokud budu brát jen tvoření, tak nás to zklamalo, VYJMA TRIČEK - zde byl veškerý materiál opravdu k dispozici a my s ním mohly nakládat jak uznáme za vhodné.

      Nechci Vám hanit srazy v LIberci, spíš jsem poskytla ještě jiný pohled na situaci. Věřím, že ostatním v komunitě se to líbilo a užily si to a to je dobře. Jen jsem řekla svůj názor :)

      Snad jsem nikoho neurazila a neberete si to osobně. :)

      Vymazat
  4. nedá mi to, musím ještě reagovat:
    ...ale jistě jsi u vás nešla na kurz zdarma...takové workshopy, kde jsou k dispozici pomůcky a materiál stojí většinou 350-600 korun (u nás) za dvouhodinovku. Vy jste měly v ceně víkendového srazu pobyt a stravu + příspěvek na balíček, který byl více než standardní(zjistila sis, kolik třeba stojí aptákovské tričko? Kolik stojí dřevěný rámeček se sklem? Kolik stojí Kety razítka? Workshopy jsou bonus, náplň víkendu, lektorky to dělají bez nároku na honorář, celý pobyt je hlavně SETKÁNÍ stejně postižených žen láskou k papíru a aby to nebylo jen o prohlížení a povídání, něčemu se i přiučíme...pro představu : workshop Finnabair stojí tříhodinovka 200-300 euro a v balíčku mají vše potřebné...takže ty zmiňované nůžky a lepidlo na sraz je samozřejmost...stačilo se ale předem ptát, pokud to bylo nejasné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V komentáři jsem nepsala, že kurz u nás byl zdarma, zaplatila jsem a dostala to, co bylo třeba.

      Pokud se budeme bavit o VO cenách, či cenách za odběr více kusů, tak nejsou zase tak katastrofálně vysoké. (Bavíme se tu o částkách set korunových, spíše v dolní hranici, nekdy i pod, co si budeme povídat). A předpokladem je, že holky to vkládaly za VO ceny a my jsme daly zálohu na materiál, takže jim z toho něco zbýt muselo.

      Nikde jsem se nedočetla, a ani mi nebylo napsáno, že by workshopy byly bonusem. Přímo v názvu je slovo KURZ a ne SETKÁNÍ. Psala jsem si i s holkama z Fleru, koukala na I blog.

      Ráda si zaplatím/připlatím, když to bude stát za to.

      Jak píšu nahoře, není to hanění něčí snahy o organizování Setkání, ale o vznesení jiného pohledu na věc. Prosím, tak to tak berte.

      Stačilo napsat: "jedná se o setkání stejně nadšených žen pro papír, veškeré workshopy jsou bonusem, proto by bylo vhodné si s sebou vzít materiál na tvoření, který není běžně k dispozici (pokud něco zapomenete, není problém si od někoho půjčit)".....

      Na závěr se opět budu opakovat, jde jen proboha o vlastní názor a jiný pohled na danou skutečnost. Z vaší strany se popis jeví jako dostačující, z naší jako zavádějící. :)








      Vymazat
  5. Tak já bych k tomu taky chtěla něco dodat. Liberecké kurzy jsou legendární a jedny z nejlepších, které se u nás pořádají. A nejsou nepodobné těm v Americe, kde si každá scrapbookerka s sebou táhne celý kufr scrapbookových pomůcek třeba i na jedno odpoledne, a nikoho by snad ani nenapadlo nevzít si s sebou nůžky a lepidlo.

    Myslím že je snad jasné, že Irena jako pořadatelka kurzu nebude pořizovat 50 nůžek, co by s nimi asi pak dělala? Nehledě na to, že většina seriózních scraperek by ani nechtěla použít jiné nůžky, než ty svoje, že :)

    Cena kurzu je opravdu směšná, a organizátorky je pořádají ne kvůli tomu, aby vydělaly, ale aby udělaly radost všem ženám které si tak kurz mohou dovolit a parádně si ho užít. Nikdy jsem neslyšela si nikoho stěžovat. Jak už řekla Olinka, cena kterou za kurz platíme tak tak pokryje materiály které jsme dostaly v balíčku , ubytování a stravování. A lektorky opravdu nedostanou vůbec nic. Myslím že skutečně nemůžeme očekávat více materiálů zdarma, to už by byl výsměch.

    Doufám že je to opravdu jenom komunikační nedorozumění, protože všechny ostatní účastnice kurzu si (už počtvrté) tento víkend opravdu užily... a vzaly si svoje nůžky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi by bylo přinejmenším slušné odpovědět :) Jak jsem psala výše, asi proběhl komunikační šum a z popisu libereckého "kurzu" jsem to interpretovala jinak. Každý má jiná očekávání, je zvyklý na něco jiného a soudí většinou dle toho, co zažil...

      Existuje určitě plno setkání, kam si účastnice vozí své věci a pak určitě i plno kurzů, kde jsou věci k dispozici.

      Ale jak píšeš, nejspíše šlo o komunikační nedorozumění a tak bych to i nechala.

      Tina

      Vymazat